Dublin Bezienswaardigheden

Dublin is een stad die bij een ieder reacties zal oproepen. Als het al niet is omdat iemand een grote fan is van de Ierse band U2, dan is het wel omdat het simpelweg de hoofdstad is van Ierland. Een bezoek aan deze stad kan dus niet ontbreken bij een bezoek aan Ierland. Maar wat is er nu eigenlijk precies te doen in Dublin? Wat maakt deze stad nu precies de moeite van het bezoeken waard?

Kastelen

Om te beginnen heeft Dublin prachtige kastelen. Zo is er bijvoorbeeld het Dublin Castle. Dit kasteel ligt in de historische kern van Dublin. Het kasteel is gebouwd in de 13e eeuw, maar in 1684 totaal verwoest. Het kasteel is vervolgens in Franse stijl herbouwd. Het kasteel is lange tijd in handen geweest van de Engelsen, maar sinds 1922 weer bezit van Ierland. Een kasteel met een rijke historie dus.
Een ander kasteel in Dublin is het Drimnagh Castle. Het is het enige kasteel in Ierland dat omringd is door een slotgracht, wat dit kasteel tot wel bijzonder maakt, zeker voor Ierland. Behalve het kasteel zelf zijn ook de tuinen eromheen prachtig om te bezoeken.

Uitgaan

Uiteraard heeft Dublin meer te bieden dan enkel kastelen. Ook het uitgaansleven is er fantastisch. Een bezoek brengen aan een echte Ierse pub is natuurlijk een activiteit die niet overgeslagen mag worden, maar ook de Octagon Bar is zeer populair. Hier hebben ze namelijk zeer bijzondere cocktails. Tenslotte is de uitgaansgelegenheid PoD de moeite van het vermelden waard. Deze club is ultramodern. Wekelijks draaien er de grootste sterren die Ierland te bieden heeft, en dat zijn er nogal wat! Vind het zelf uit en bezoek deze club.

Kunst

Houdt u niet zo van het uitgaansleven, en heeft u in uw leven ook al genoeg kastelen gezien? Er is meer! Ook de kunstliefhebber zal in Dublin aan zijn of haar trekken komen. Een bijzondere plaats om te bezoeken is het Merrion Square. Eens per week tonen en verkopen heel wat Ierse kunstenaars hun werken in dit park. Dat is weer eens wat anders, dan een dagje het museum in!
Mocht u toch liever een museum bezoeken, ga dan naar het Irish Museum of Modern Art. Dit museum is gevestigd in een 17e-eeuws gebouw, dat ooit dienst deed als ziekenhuis. De collectie van het museum is zeer gevarieerd en wisselt regelmatig. Pas als u het bezoekt zal u dus goed duidelijk worden wat voor moois dit museum te bieden heeft.

De Beslissing

Bent u nog niet overtuigd van uw mogelijke bezoek aan Dublin? Het enige advies dat dan mogelijk is, luidt: ‘Gewoon gaan’. Als u eenmaal in Dublin bent zult u weten waarom en zult u zich er meer dan uitstekend vermaken. Om vervolgens alle thuisblijvers ervan te willen overtuigen dat ook zij echt eens een bezoek moeten brengen aan Dublin. Vanuit Nederland kunt u gemakkelijk via Engeland per ferry naar Ierland oversteken. Fijne reis naar Ierland!

Klik hier voor meer informatie om per ferry naar Ierland te reizen

4/521 ratings

Inhoud van deze Pagina