Ferry naar Harwich

Harwich, één van de havensteden aan de Britse Oostkust. Voor toeristen vanuit Nederland is Harwich vaak de allereerste ankerplaats wanneer ze aankomen na een boottocht vanuit Hoek van Holland. Harwich is een drukke havenplaats en de Noordzee ferries naar Engeland varen hier dan ook af en aan.
De ferries die aanmeren in de goed beschermde haven van Harwich komen vanuit het Nederlandse Hoek van Holland en het Deense Esbjerg. Ferries met containers meren niet langer in Harwich maar in het nabij gelegen Felixstowe wat nu de voornaamste vracht haven is.

Harwich

Harwich, een middelgrote Britse stad met nauwelijks 20.000 inwoners. De stad verwief zijn stadsrechten in 1238. Harwich ligt op ongeveer 125 kilometer noord oostelijk van de Britse hoofdstad Londen. De havenstad ligt aan de monding van twee rivieren – de Stour en de Orwell – waardoor het een uitstekende handelslocatie is. Harwich is dan ook een echte handelsstad. Buiten handel gebeurd er natuurlijk nog veel meer in Harwich.

Winkelen in Harwich

De haven van Harwich brengt een rijkelijke aanvoer van allerlei goederen van over de gehele wereld, en winkelen in Harwich is dan ook een echt genot. De vele kleine winkeltjes in het stads centrum zijn een beleving apart. Veel gespecialiseerde zaakjes in oude panden stralen een zekere levendigheid uit die uniek is voor deze streek.

Eten in Harwich

Als havenstad heeft Harwich een dagelijkse aanvoer van verse vis en andere zee delicatessen. In de binnenstad vindt u vele kleine restaurantjes waar de traditionele streekgerechten te krijgen zijn. Uiteraard ontbreekt de Fish ‘n’ Chips niet.

Cultuur en History van Harwich

Harwich heeft een zeevaarderscultuur, en vanuit deze stad werden vele zeeën bevaren. De verhalen en authentieke anekdotes die hier nog verteld worden hebben menig boek gevuld. Schrijver Daniel Defoe heeft een aantal boeken aan Harwich gewijd. Als toerist voelt u nog steeds de rijke cultuur die deze drukke havenstad gekend heeft.

Harwich Treinstation

Er is een rechtstreekse verbinding vanuit Harwich International Port Station naar de hoofdstad Londen en u stapt dan uit hartje Londen op het Liverpool Street Station. De treinreis is nauwelijks een uur en geeft een prachtige indruk van het omliggende glooiende landschap en is er bus makkelijk te bereiken vanaf de ferry terminal dus ideaal voor voetpassagiers die Londen willen bereiken per ferry naar Engeland.

Graafschap Essex

Harwich ligt in de Engelse Graafschap Essex. Essex biedt het traditionale Engelse landschap met glooiende hellingen en prachtige holle landwegen of wegen tussen kilometers lange opgetrokken heuphoge muren. Rondrijden in dit landschap brengt u langs prachtige vergezichten met her en der verspreide Engelse cottages. Essex is het een plek om het hart te verliezen en een leuk beginpunt voor iedereen die per ferry naar Engeland reist.