Ferry naar Hull

Met de ferry naar Engeland is pas genieten. De oostkust van Engeland heeft zoveel mooie steden te bieden, Hull is zo’n stad. Hull is een havenstad waar ferry’s af en aan varen. Ferries naar Engeland vertrekken vanuit Nederland naar Hull vanaf Rotterdam. En van België vanuit Zeebrugge, beide routes worden gevaren door P&O Ferries.

De Ferry haven van Hull

De Ferry haven van Hull is ingesteld in de vakantieganger die Engeland bezoekt voor een welverdiende periode of rust en genoegzaamheid. Gelegen aan de rivier de Hull is de havenstad Hull ook goed aan te varen voor gbn rotere scheepvaart.

De Stad Hull en de beroemde Universiteit

Hull ligt in oost Yorkshire, een graafschap in de Britse Midlands. Yorkshire is een van de meest historische graafschappen van Engeland. De stad werd gesticht door monniken van de Meaux abdij rondom het jaar 1120. De monniken kozen deze plek om geschoren schaapwol te verschepen, Hull werd de ideale havenplaats voor hun activiteiten. In 1285 werd de eerste kerk gebouwd, en in 1293 nam de Britse koning de stad over en doopte de naam om in Kingston on Hull. Vanaf dat moment stond Hull duidelijk om de kaart en breidde de koning de havenactiviteiten uit. Een groot gedeelte van de Wol werd naar Nederland en België verscheept voor productie.

Hull is ook een echte universiteitsstad, waar een mengelmoes van bewoners, bezoekers en studenten elkaar vinden. Veel leuke eetcafés en Engelse pubs wisselen het straatbeeld af met vele kleine winkeltjes waar allerlei waar van over de gehele wereld wordt aangeboden. De ferry naar Engeland brengt dus meer dan alleen maar vakantiegangers. De universiteit werd in 1954 gesticht. En biedt een zeer breed scala aan faculteiten aan, van medicijnen tot masters in business.

Attracties in Hull

Vanaf de late jaren tachtig kwam het toerisme vanuit Europa pas goed op gang. Hull en de ferry’s naar Engeland deden en doen nog steeds goede zaken, en toerisme werd een belangrijke bron van inkomsten in de stad Hull. In 1990 werd het Princes Quay Shopping Centre geopend. Verder biedt de stad Hull talloze musea en andere bezienswaardigheden, zo is er het Vue Cinema, Streetlife Museum, The Deep Aquarium, Transport Museum, Hull’s Historic Docks, Humber Quays, Hull World Trade Centre, Hull & East Riding Museum, RED Art Gallery en kwam er onlangs nog Hull St Stephens Shopping Centre bij. Er is dus genoeg te beleven in Hull.

Kanaalcruises

Het graafschap Yorkshire staat bekend om zijn kanaal cruises, De ferry naar Hull brengt u dan ook snel vanuit Nederland dicht bij uw cruisevakantie.

Hull Luchthaven

Hull dat barst van de activiteiten en handel heeft een eigen luchthaven vanwaar snel naar bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland gevlogen kunnen worden.
De Ferry vanuit Rotterdam of Zeebrugge naar Engeland brengt u binnen enkele uren naar de stad Hull. Genieten voor een weekend in de havenstad of de start van een vakantie in Engeland, Hull biedt het allemaal dus boek nu een ferry Engeland overtocht naar deze prachtige stad.