Ferry Newcastle

Newcastle is een moderne stad die bruist. Zo vinden we deze stad omschreven op het internet, en na wat verder te hebben gezocht blijkt Newcastle ook werkelijk te bruisen. Newcastle is een moderne stad met de nodige oude elementen, met voor een ieder wat wils en zeer gemakkelijk te bereiken met een ferry naar Engeland vanaf Ijmuiden.

Uitgaansgelegenheden en winkelen

Er zijn veel mensen die naar Newcastle gaan om te winkelen, of gewoon om te ‘shoppen’: Een wel zo toepasselijke benaming. Newcastle telt namelijk honderden winkels, restaurants en andere uitgaansgelegenheden. Zoveel, dat je je er lang kunt vermaken. Er zijn mensen die voor een dagje per ferry naar Newcastle gaan wat een prima optie is, maar ook langere zult u zich er ook prima vermaken, het genieten begint al tijdens de ferry overtocht aan boord van de luxe minicruise ferry van DFDS Seaways.

En nog meer winkelen

Winkelen is dus iets wat goed kan in Newcastle. Het is zelfs één van de grootste winkelsteden van Groot Brittannië. Vanaf het centraal station van Newcastle zijn de winkels goed te bereiken en kunt u zich storten op de rekken vol kleding in de laatste mode, bijvoorbeeld. U vindt de winkelgebieden in Newcastle op loopafstand van elkaar. Dit is dus erg praktisch. Namen als ‘Northumberland’, de Oxford Street van Noord-Engeland, en Metrocentre zullen u al niet onbekend zijn als u wilt gaan winkelen in Newcastle en deze plaatsen zijn dan ook de moeite van het bezoeken waard. U zult zeker slagen, dat is te garanderen!

De bruggen van de stad

Behalve het shoppen is er meer te doen aan Newcastle. Wat praktisch is om te weten is dat Newcastle eigenlijk bestaat uit twee delen, die met elkaar verbonden zijn door een aantal bruggen. Door deze bruggen kunt zich zo verplaatsen van de moderne winkelstraten naar de oude binnenstad van Newcastle, om ook daar nog even een kijkje te kunnen nemen. Behalve dat de bruggen prima dienst doen voor transport zijn er ook nog bruggen die erg opvallen. De moeite van het bezoeken waard!

Kunst

In Newcastle is ook genoeg vermaak te vinden op het gebied van kunst. Zo is er het BALTIC Centre for Contemporary Art: De grootste kunstruimte van heel Groot Brittannië. Deze hal is gratis toe te treden en heeft steeds wisselende exposities.
Naast de hal ligt het muziekcentrum van Newcastle. Dit centrum is gevestigd in een bijzonder bouwwerk dat op zichzelf al de moeite van het bezoeken waard is. Je vindt hier eigenlijk het centrum van de wereldmuziek.

Wees er snel bij!

Lijkt het je wat, zo’n bezoekje aan Newcastle? Boek dan nu alvast de ferry overtocht naar Engeland. Per ferry ben je namelijk snel in Newcastle en heb je lekker lang de tijd om te doen waar u voor bent gekomen. Bent u dus nieuwsgierig naar de bijzondere bruggen en het winkelplezier van Newcastle? Bezoek deze stad dan snel!

DFDS Seaways biedt ferry overtochten naar Newcastle aan, kijk op onze Ferry naar Engeland pagina voor de laatste aanbiedingen.