Ierland, de moeite waard per ferry

Zowel P&O Ferries, Stena Line Ferry als DFDS Seaways verzorgen al dan niet rechtstreeks de overtocht richting Ierland. Ierland is zeker een aanrader voor avontuurlijke wandelaars en andere “ontdekkingsreizigers”. Maar ook voor jonge en hippe vogels heeft Ierland heel wat moois in petto.

Ierland per ferry

De meeste reigers opteren voor een ferrytocht richting Dublin. Dublin, gevestigd aan het hartje van de Ierse kust, is al sinds de Middeleeuwen een druk bezocht gebied. Naast vele gezellige pubs en restaurants, heeft deze stad ook heel wat mooie bezienswaardigheden. Zo is er onder andere Dublin Castle, een oud kasteel in het historische hart van Dublin en St. Stephen’s Green Park, een prachtig rustig park in het centrum van de stad. Je vindt er binnen dit park onder andere vijvers, uitgestrekte groene gebieden en lange bomengalerijen. Een plek waar zowel jong als oud graag menig uren doorbrengt in zomer en winter.

Iets te koud om buiten door te brengen? Neem dan eens een kijkje in de National Gallery of Ireland, een absoluut topmuseum. Zo vind je er onder andere werken van grote Europese kunstenaars en lokale kleine helden. De National Gallery of Ireland is gratis te bezoeken, met voorbehoud van speciale exposities. Hier wordt steeds een kleine vergoeding voor gevraagd. Ten noorden van Dublin stad vind je meteen zilverkleurige beekjes, traagstromende rivieren en uitgestrekte velden. Het hele jaar door laat de plaatselijke bevolking je maar al te graag genieten van het uitzicht tijdens het paardrijden, diepzeeduiken of vissen.

Ferry naar Dublin

Dublin is met andere woorden de bestemming bij uitstek voor reizigers die graag combineren: enerzijds cultuur en activiteit en anderzijds rust. Top aan reizen per ferry naar Ierland is de beperkte afstand. Nooit ben je verder dan 130km van de Britse of Ierse kust verwijderd, en kan je dus na enkele uurtjes reeds je eerste stappen aan de Ierse kust plaatsen. Tussen Dublin en de verschillende andere Ierse steden als Larne, Belfast of Cock richtte Iarnród Éireann (de nationale spoorwegmaatschappij) een praktische spoorlijn op.

Een bezoekje aan Dublin kan dus perfect gecombineerd worden met een bezoek aan andere Ierse steden. Kinderen tot vijf jaar kunnen geheel gratis mee reizen per trein. Een echte aanrader met de tijd van het jaar (november-december) is een bezoek aan de kerstmarkt en Leopardstown Races. Deze laatste is een veel bezochte paardenrace op het einde van het jaar, waar een gokje wagen niet mag ontbreken. Ieren vieren traditioneel kerst enorm uitgebreid, waardoor je zeker al even de kerstsfeer kan opsnuiven vooraleer je weer richting het Nederlandse vasteland trekt.

Overtuigd geworden van de troeven van Ierland? Boek dan vandaag nog je oversteek per ferry of minicruise via P&O Ferries, Stena Line Ferry of DFDS Seaways. Ierland is dichter dan je denkt!