De Stad Ipswich

Na de ontspannende ferry overtocht van Hoek van Holland naar Harwich ondernomen te hebben is het tijd om van de schoonheden van Engeland te gaan genieten. De stad Ipswich biedt daar alle gelegenheid toe. Ipswich, is samen met Colchester een van de twee dichtstbijzijnde steden, op slechts een kleine drie kwartier rijden vanaf de ankerplaats in Harwich.

De veelzijdigheid van Ipswich, dat 128.000 inwoners telt, maakt deze stad tot een plaats waar toeristen graag een aantal dagen doorbrengen. Zowel voor jong en oud biedt deze stad verschillende activiteiten voor ieder budget.

Geschiedenis & Cultuur

Voor de echte cultuurliefhebbers onder ons zijn er verscheidene kerken en musea te bezoeken. De Christ Church Mansion is een mooi voorbeeld van een interessante attractie. Neem deel aan de gratis tour en beleef hier 500 jaar geschiedenis! De tour start iedere maandag t/m vrijdag vanaf 11 uur en u kunt deelnemen zonder te boeken.

Wandeltochten & Hop on hop off bus

Voor hen die de auto liever even laten staan zijn er ook vele anderen manieren om deze interessante stad te verkennen. Vanaf Mei tot aan September, iedere dinsdag en donderdag, zijn er verscheidene wandeltochten die je kunt maken door Ipswich. Alle tochten vertrekken om 14.15 vanaf het ‘Tourist Information Centre’, dat van maandag t/m zaterdag van 9.00 – 17.00 geopend is.

Ben jij geen fan van het maken van wandeltochten, geen probleem! Iedere zomer rijden er een hop-on hop-off bussen rond, die jou in de tijd van een uur naar alle bezienswaardigheden in Ipswich rijden. Zeker de moeite waard om te doen!

Accommodatie

Zoals in iedere stad zijn er ontzettend veel plaatsen waar je accommodatie kunt vinden. Hartje Ipswich, vindt u verscheidene hotels waar u al voor 30 tot 50 pond de nacht kunt doorbrengen. Mocht je geïnteresseerd zijn in langer verblijf, dan is er ook een breed aanbod van bungalows of flats in Ipswich. Als student kun je hier prachtige accommodaties vinden om eventueel een deel van je studenten tijd door te brengen.

Restaurants & Uitgaansleven

Ook het uitgaansleven van Ipswich is, voor zowel voor jong als oud, echt iets om een keer mee te maken. Er zijn veel restaurants en terrasjes waar je heerlijk kunt dineren en met een biertje of wijntje kunt nagenieten van een heerlijke dag. Daarnaast is er een behoorlijke selectie van clubs die ieder weekend verschillende feesten hebben. Mede de universiteit van Ipswich, zorgt voor veel jongeren die in het weekend uitgaan, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het animo.

Al met al, de stad Ipswich is een interessante stad vol geschiedenis, cultuur en activiteiten. Een perfecte stad als beginpunt voor iedereen die met de ferry naar Engeland reist.