Kerstmarkten in Engeland

Kerstmis komt er weer snel aan. En zeg nu zelf, hoe kan je meer in de kerststemming komen dan een bezoekje te brengen aan een kerstmarkt? Talloze pleinen in België, Nederland en Duitsland worden omgetoverd tot feeërieke en warme oorden vol kraampjes en lekkers. Maar wist je bovendien dat ook Engeland enkele grote kerstmarkten in zijn petto heeft?

1. Londen

Vanaf midden november wordt de Londense binnenstad omgetoverd tot één kerstvol gebeuren. Alle winkels, cafés en restaurants geven vanaf dan hun interieur een extra kersttoets en zetten hun beste beentje voor om klanten een extra warm ontvangst te bieden. Daarnaast worden de Londense straten ook gevuld met vele ijsbanen, extra winkeltjes en een reuzenrad van maar liefst 135 meter hoog. Naast dit alles worden er talloze kerstmarkten gehouden in Londen, waarvan je zeker ‘Winter Wonder Land’ moet gezien hebben. Dit jaar vindt deze kerstmarkt plaats van 18 november tot 3 januari in het Londense Hyde Park. Dagelijks valt de kerstmarkt te bezichtigen van 10.00 tot 22.00 uur. Meer informatie kan teruggevonden worden via http://www.hydeparkwinterwonderland.com.

2. Canterbury

Op slechts een half uurtje rijden van Dover (de plaats waar de ferry’s aanmeren na de oversteek) bevindt zich Canterbury. Canterbury staat vooral bekend om zijn kleine smalle straatjes, gezellige pleintjes en prachtige oude kathedraal. De hele kerstmarkt van Canterbury bevindt zich rond de kathedraal en de ‘River Stout’, de plaatselijke rivier. Op de markt vindt je naast lokale lekkernijen, ook originele cadeautjes voor een geknipt kerstgeschenk. Dit jaar zal de kerstmarkt plaatsvinden van 17 november tot 24 december in het hartje van Canterbury. Wil je dus genieten van een kerstmarkt, maar niet te ver reizen, dan is Canterbury de ideale plek. Meer informatie over de kerstmarkt van Canterbury via http://www.canterbury.gov.uk/main.cfm en http://www.whitefriars-canterbury.co.uk.

3. Glasgow

Iets verder van bij ons is ook de kerstmarkt van Glasgow een aanrader. De kerstmarkt van Glasgow is een gelegenheid van sfeer en gezelligheid. Naast schaatsbanen, kerstkraampjes, kerstmuziek zijn er ook talloze shows in het historische centrum van de Schotse binnenstad. Gedurende de maanden november en december valt dit alles te ontdekken van 10 uur ’s ochtends tot 6 uur ’s avonds.

4. Porstmouth

Een ideale aanrader is het ‘Victorian Festival of Christmas’ in Porstmouth. Dit familieevenement valt dit jaar gedurende de dagen 25, 26 en 27 november te bezichtigen in het Zuidelijke tipje van Groot-Brittannië. De Historic Dockyard wordt gedurende die 3 dagen helemaal omgetoverd tot een wondermooie mix van winkel-, snuisters- en eetgelegenheden. De hele binnenstad van Porstmouth maakt een reis in de tijd naar eind de 19de eeuw. Mis deze unieke gelegenheid dus niet, en bezoek vliegensvlug de website (http://www.christmasfestival.co.uk) voor meer informatie en tickets.

Inhoud van deze Pagina