Kerstshoppen in Londen

Nu de zomervakantie al even achter de rug is, kan het aftellen richting kerst weer beginnen. Reeds vanaf midden à eind oktober vind je in diverse winkels en plaatsen kerstartikels. Niet alleen leuk om kerstdecoratie of –cadeautjes te shoppen, maar vooral ook leuk om te bekijken. Vandaag: welke winkels moet je zeker eens bezoeken in Engeland?

Harrods

Eén van de muts see’s tijdens de kerstperiode is Harrods. Harrods, één van de grotere warenhuisketens binnen Engeland, richt vanaf augustus-september een speciale kerstafdeling op. Binnen de ‘Harrods Christmas World’ tref je kerstbomen, kerstballen, verlichting, kerstchocolade en tal van andere kerstartikelen aan. Tijdens de maand december is er bovendien steeds een Kerstman in elke Harrods’ winkel aanwezig. Even genoeg van al het kerstgedoe? Dan kan je nog genieten van bijna 74.000m2 winkelplezier.

The Christmas Shop

Op zoek naar specifiek enkel kerstartikelen? Breng dan eens een bezoekje aan The Christmas Shop. In het hartje van Londen naast de Theems tref je deze unieke winkel aan. Werkelijk alles wat met kerst en kerstartikelen te maken heeft, tref je er aan. Inmiddels bijna 20 jaar zijn ze tijdens de kerstperiode alle dagen van de week geopend. Genoeg gewinkeld? Dan geniet je in één van de nabijgelegen pubs of bars van een heerlijke Engelse thee. Sinds kort zijn ook alle producten van The Christmas Shop integraal via het internet te bestellen. Voor leuke, unieke kerstartikelen hoef je dus niet langer de deur uit.

Hamleys

Hamleys is al bijna 250 jaar dé nummer één in speelgoed. Waarschijnlijk ken je de winkel wel van zijn typische Engelse wacht-logo. Het hele jaar door vind je hier de grootste collectie aan kinderspeelgoed. Uniek is dat bepaalde speelgoedartikelen compleet handgemaakt worden. Tijdens de wintermaanden betovert Hamleys je met zijn kerstsfeer. Zo vind je hier niet alleen leuke kerstcadeautjes voor kinderen, maar kan je ook genieten van de romantische kerstsfeer. Elfjes die rond lopen, de Kerstman die even goeiedag komt zeggen, kortom: bij Hamleys ga je niet slecht gemutst buiten.

Oxford Street en Regent Street

Oxford Street is één van de bekendste winkelstraten in Londen. Jaarlijks bezoeken bijna 9 miljoen buitenlandse toeristen de straat. Niet verwonderlijk want Oxford Street heeft alles wat een klant wenst: veel winkels, vriendelijk personeel en overwegend democratische prijzen. Naast grotere winkelketens als Selfridges en Marks and Spencer, zijn er ook tal van kleine handelszaken die met kerst hun beste beentje voor zetten. De straat wordt omgetoverd tot een kerstparadijs, winkels kleden hun etalage aan en voor kerstkoopjes en –artikelen ben je hier aan het juiste adres. Kruisend met Oxford Street ligt Regent Street. Regent Street is een aanrader voor zijn kerstverlichting die ieder jaar door een andere bekende Engelsman wordt ontstoken.

Selfridges

Zoals hierboven aangehaald bevindt zich in Oxford Street de klassevolle winkel Selfridges. Selfridges is vooral bekend van zijn gigantische kerstboom die jaarlijks in het midden van de winkel geplaatst wordt. Naast designeroutfits en fashionartikelen, tref je hier tijdens de kerstperiode ook een uitgebreid aanbod aan kerstartikelen aan.

Kortom, tijdens de kerstperiode heeft Engeland, en dan vooral Londen, heel wat zijn mars. Boek vandaag nog je trip richting Engeland via een busreis kerstmarkt londen, en wie weet loop jij binnenkort gezellig rond te snuisteren in één van de gezellige winkeltjes.