Met een zeilschip naar Engeland

Een toeristische uitstap naar Engeland begint doorgaans op het vliegveld of bij de kanaaltunnel. Voor reizigers die al van de reis zelf willen genieten is een overtocht met de ferry een goed alternatief. Genieten van de luxe aan boord en van de zeewind die door je haren strijkt geeft je het gevoel er echt even helemaal tussenuit te zijn. Kan het nog romantischer vraag je je dan af. Het antwoord is: ‘ja!’.

U kunt er namelijk voor kiezen om per zeiljacht de oversteek te maken tussen het vasteland van Europa en de Britse eilanden. Ervaar hoe een overtocht in vroeger tijden moet zijn geweest toen men nog volledig afhankelijk was van weer en wind. U waant zich ongetwijfeld een echte zeevaarder die de onstuimige Noordzee bedwingt. Een overtocht per zeilschip levert u de nodige stof voor stoere verhalen op. Diverse aanbieders van zeilreizen staan klaar om u de overtocht van uw leven te bezorgen. Of u nu zelf de eerste beginselen van het zeilen onder de knie wilt krijgen of als passagier wilt genieten van de overtocht, er zijn diverse mogelijkheden waar u uit kunt kiezen.

Zeilen naar Engeland

Wanneer u er meer voor voelt om een rondvaart te maken langs de prachtige plekken die Groot-Brittanniƫ u te bieden heeft is het een goed alternatief om op eigen gelegenheid richting de Britse eilanden te gaan en vervolgens na aankomst een rondvaart te boeken. Er zijn diverse zeiltochten, onder meer naar Schotland, de Shetlandeilanden en Ierland. Op deze manier krijgt u een geheel ander en verrassend beeld van wat het Verenigd Koninkrijk te bieden heeft. U kunt er voor kiezen om een boot (inclusief schipper) te huren of om aan te monsteren op een jacht dat een standaard route aflegt. In beide gevallen zult u een vakantie tegemoet gaan waar u nog lang met veel plezier aan zal terugdenken!