Minicruise

Nog nooit met een ferry gereisd, maar hunker je er toch naar om het eens te proberen? De ideale manier om aan het ferry-leven gewend te raken, is door middel van een mini cruise. Pas sinds kort is dit type van kort bij-vakanties aan een opmars bezig. Niet onterecht: het is een prijs democratische manier om snel te ontstressen en genieten.

Een Minicruise met DFDS Seaways

Een mini cruise is de geknipte manier om even de zorgen van thuis achter je te laten, en te genieten van een vakantie. Je hoeft geen duizenden kilometers te rijden of te vliegen om even weg te zijn: simpelweg naar Rotterdom of Zeebrugge rijden, en je vakantie start onmiddellijk.

Voor wie is een Minicruise naar Newcastle wat?

Een mini cruise is voor romantische stellen een prijsgunstige verassing. Hotelkamers, vliegtickets, restaurant bezoeken, … : de kostprijs loopt snel op. Via een mini cruise heb je het echter allemaal binnen handbereik: je scheept aan in een dichtbij zijnde haven, kan onmiddellijk op je kamer en je kan tijdens de reis genieten van heerlijke maaltijden in één van de vele restaurants aan boord. En waarom ’s avonds geen romantische wandeling op één van de vele dekken van het cruise schip? Met een prachtige sterrenhemel zal je je geliefde meer dan doen verbazen.

Ook voor mensen die niet graag stil zitten is een mini cruise ideaal. Je meert immers heel snel aan in verschillende toffe steden om te bezichtigen. Vooral Hull of York en Newcastle zijn populaire bestemmingen voor mini cruises. Beide bestemmingen liggen niet zo ver af van het Europese vasteland, maar zijn net iets anders dan andere steden. Echter zijn er ook aanbieders die mini cruises aanbieden richting Londen of Kent.

Hoe lang op Minicruise?

Veelal zijn de mini cruises gepland op een reistijd van drie dagen. De eerste dag kom je zorgeloos aan bij het cruiseschip, waarna je je bagage aflevert en rustig kan dineren of winkelen in respectievelijk één van de restaurant of boetieks. Tijdens dit alles vaart het cruiseschip richting je bestemming. De tweede dag kan je (wanneer gewenst) een hele dag de desbetreffende stad bezichtigen. Pas op de derde dag keert het cruiseschip na een laatste rustieke wandeling weer terug richting Rotterdam of Zeebrugge.

Wie vaart er met de minicruise naar Newcastle?

Op de mini cruise-markt zijn er verschillende spelers waar je cruise vakanties kunt boeken. P&O Ferries vaart bijvoorbeeld regelmatig vanuit Rotterdam naar Hull of York als mini cruise. Vanuit Calais organiseren ze hetzelfde voor Dover. Stena Line vaart dan weer vooral als mini cruise richting Londen. Daarbij maakt het gebruik van zijn cruiseschepen de Stena Brittanica en Stena Hollandica, twee schepen die van alle luxe en comfort voorzien zijn. Zo kan je bijvoorbeeld tijdens de trip probleemloos dineren in één van de restaurants, een glaasje drinken in de bar, een gokje wagen in het casino of nog snel een film meepikken in de bioscoop. De minicruise van DFDS Seaways brengt je dan weer richting Newcastle. Net als de bovenstaande cruiseaanbieders, zijn ook de mini cruiseschepen van DFDS Seaways voorzien van alle wensen anno 21ste eeuw.

4.4/519 ratings