P&O Super Ferry

P&O Ferries doopt nieuwe super ferry

Donderdag 24 maart was het dan zover, de P&O ferries recordferry Spirit of Britain werdt gedoopt het Engelse Dover, nadat deze al sinds begin 2011 opereert op de Calais – Dover ferry route naar Engeland.

De officiele doop werdt gedaan door de Engelse atlete Kelly Holmes, bekend van haar vele records als atleet, volgens ons een toepasselijke persoonlijkheid om een record ferry te dopen.

De ferry heeft 180miljoen euro gekost en heeft plaats om 200 auto’s en 2000 passagiers te vervoeren en heeft daarnaast twee keer zoveel capaciteit voor vrachtvervoer en heeft even hoge operationele kosten dan de Pride of Dover welke door The Spirit of Britain wordt vervangen.

Het schip is luxe aangekleed en gebouwd voor comfort, zo hebben de vrachtwagen chauffeurs een eigen buitendek en eigen ruimte waar gedoucht kan worden tijdens de ferry overtocht naar Engeland.

Eind 2011 komt het zusterschip van de Spirit of Britain in de vaart welke The Spirit of France gaat heten en ook op de Calais – Dover ferry route gaat varen.

Hier kun je een filmpje bekijken van de Spirit of Britain op de website van Nieuwsblad Transport:

P&O Spirit of Britain via Nieuwsblad Transport