Reizen per ferry met huisdieren

Als er een mooie reis gemaakt gaat worden, neemt u het liefst uw dierbaarste familie en/of vrienden mee. Ook al gaat het om een korte vakantie, personen die belangrijk zijn in uw leven zijn vaak meer dan welkom. Maar gaat het alleen om personen, of zou het leuk zijn als u ook uw huisdier mee zou kunnen nemen? Uw hond bijvoorbeeld, zodat hij of zij niet uit logeren hoeft en gezellig met u mee kan. Maar hoe zit dit precies? Wat zijn de mogelijkheden?

Stena Line

Stena Line biedt de mogelijkheid om uw hond, kat of fret mee te nemen op reis. Hier zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden. Uw dier moet in ieder geval in het bezit zijn van een EU-dierenpaspoort welke verkrijgbaar is bij uw dierenarts.

Dieren moeten worden vervoerd in uw eigen auto, of worden geplaatst in één van de aanwezige kennels op de ferry naar Engeland. Dit laatste wordt aangeraden, omdat uw dier dan een goed onderkomen heeft met voldoende ruimte en voedsel tijdens de overtocht. In de auto is het toch maar weer afwachten of de kat zich gaat vervelen, en mogelijk schade aanricht, om maar een voorbeeld te geven. Aangeraden wordt ook om uw huisdier tijdens de overtocht eenmalig te bezoeken. Hierbij mag het dier niet uit de auto of kennel, maar kan het toch even tot rust komen bij uw aanwezigheid.

Een volgende voorwaarde is het hebben van een chip. Alle dieren die aan boord gaan bij Stena Line, dienen te zijn voorzien van zo’n chip. Verder moet uw huisdier zijn ingeënt tegen rabiës en een bloedtest hebben gehad. Verder moet uw dier een wormen- en tekenbehandeling zijn ondergaan, kort voor vertrek met Stena Line.

P&O ferries

Tot zover de voorwaarden voor het vervoeren van huisdieren bij Stena Line. Bij P&O ferries komen veel eisen overeen in vergelijking met Stena Line. Toch zijn er nog enkele verschillen. P&O ferries stelt het hebben van een PETS-certificaat verplicht. Dit certificaat is bij uw dierenarts aan te vragen.

Behalve het hebben van dit certificaat, moet u een ingezetenenverklaring ondertekenen voordat uw huisdier het Verenigd Koninkrijk binnen gaat. In deze verklaring staat dan dat uw huisdier niet buiten de door PETS gekwalificeerde landen is geweest, in de zes maanden voor het vertrek naar het Verenigd Koninkrijk.

Onder voorwaarden

Na de mogelijkheid van het reizen met huisdieren bij deze twee organisaties te hebben bekeken en vergeleken, blijkt dit dus zeker niet zomaar te kunnen. Er moet aan veel voorwaarden worden voldaan, en dit kost enige inspanning. Toch zal het de moeite meer dan waard zijn, want straks kunt u wel mooi samen met uw huisdier genieten van uw reis. Reserveer dus niet te laat en vergeet er als het zover is vooral niet van te genieten: Het meenemen van uw huisdier op een ferry naar Engeland, Ierland of Schotland is zeker mogelijk.

Inhoud van deze Pagina