Rosyth Ferry wordt vracht ferry route

Vandaag is bekend gemaakt dat de Norfolkline Zeebrugge-Rosyth ferry vanaf begin 2011 alleen nog maar vracht zal gaan vervoeren.

De Ferry route naar Schotland is al sinds het begin verliesgevend vanwege lage passagiers aantallen en daarom is het besluit genomen om de Scottish Viking uit de vaart te nemen vanaf begin 2011 en deze te vervangen door twee roro schepen welke alleen bestemd voor het vervoer van vracht.

Naast het feit dat de route verliesgevend was, was het ook een directe concurrent voor de Ijmuiden-Newcastle route en met de overname van Norfolkline door DFDS lijkt het besluit te zijn genomen om zich te concentreren op 1 passagiers route richting het hoge noorden van Engeland/Schotland en de directe link naar Schotland alleen nog voor vracht open te houden met een verhoogde capaciteit en vaarfrequentie.

De Scottish Viking incusief crew wordt gechartered van de Italiaanse scheepswerf Visentini en wordt waarschijnlijk terug geleverd aan de eigenaar.

Het vaarschema voor de nieuwe vracht ferry route is nog niet bekend, wel wordt bekend dat er per week 4 afvaarten naar Schotland zijn.

Op de Ijmuiden-Newcastle ferry route worden voor zover bekend geen veranderingen in het schema gemaakt.