Waarom de ferry naar Engeland?

De ferry versus trein, vliegtuig of autorit

Als je naar Engeland, Schotland, Wales of Ierland op vakantie gaat, dan zul je de overtocht over water moeten maken. Zoals bij elke vakantiebestemming moet je kiezen hoe je erheen reist; vliegen, met de auto door de Eurotunnel, met de trein of met de boot. Richting Engeland reizen met de ferry, heeft een heleboel voordelen.

Vliegen

Vliegen is de snelste manier om op je bestemming te komen. Maar helaas verlies je veel tijd met de rit naar het vliegveld en het hele proces van inchecken en boarden. Bovendien is vliegen lang niet altijd comfortabel, je hebt weinig beenruimte en je kunt niet aan je medepassagiers ontsnappen, mochten ze vervelend of luidruchtig worden.

Trein

Voor de trein geldt eigenlijk hetzelfde als voor reizen met het vliegtuig, in de trein heb je natuurlijk wel meer ruimte om je benen te strekken. Het grote nadeel van zowel de trein als het vliegtuig is dat je niet veel bagage mee kunt nemen.

Auto

Met de auto reizen heeft vele voordelen, je kunt behoorlijk veel bagage meenemen en je kunt stoppen en uitstappen wanneer je wilt. Je moet dan echter wel een grote omweg nemen om via de Eurotunnel de oversteek te maken en je moet de hele rit zelf rijden; behoorlijk vermoeiend dus.

Ferry

Als je de overtocht maakt met de boot, dan kun je rustig zitten en je hebt alle ruimte om rond te lopen. Je hoeft niet urenlang in een krappe ruimte en in dezelfde houding te zitten. Eigenlijk is de reis zelf al vakantie. Op de ferries zijn er diverse faciliteiten die de overtocht erg prettig maken: zitruimtes, restaurants, winkels, amusement, hutten… en in de ferry kun je je auto gewoon meenemen! Er zijn ferries op diverse routes: tussen het Europese vasteland en Engeland zoals Hoek van Holland – Harwich, Rotterdam – Hull, Duinkerken – Dover en van Calais naar Dover.

De voordelen van de overtocht met de ferry op een rijtje

• Comfortabel: je kunt ontspannen en van de reis genieten. Geen krappe beenruimte, niet vermoeiend in de file staan, makkelijk wat eten bestellen enz.
• Je hebt geen last van drukke wachttijden op het vliegveld
• Geen gewichtslimiet voor bagage; je kunt zoveel bagage meenemen als in je auto past
• Goedkoop
• Je hebt je eigen auto bij je, dus hoef je geen auto te huren

Kortom, reizen met de ferry is een hele belevenis en als je met de ferry de overtocht maakt, begint je vakantie al meteen!