Waarom Reizen per Ferry?

Een vakantie naar het Verenigd Koninkrijk kunt u op verschillende manieren vormgeven. Gaat u met het vliegtuig, de trein door de Kanaaltunnel of per boot?

Waarom de Ferry naar Engeland?

Voor elk vervoersmiddel is wel een goede reden te bedenken. Het vliegtuig brengt u snel op de plaats van bestemming en gaat u met de trein door de Kanaaltunnel dan kan uw eigen auto mee op reis. Toch biedt een overtocht met de ferry heel wat extra’s. Reizen gaat namelijk niet alleen om de bestemming, maar vooral ook om de reis zelf. Mensen die zo snel mogelijk op de plaats van hun bestemming willen zijn missen juist de ervaring die reizen zo fascinerend maakt. Wilt u de reis zélf helemaal beleven en al ontspannen op het moment dat u onderweg gaat? Neem dan de ferry naar Engeland. In het vliegtuig zit u opgepropt tussen andere passagiers en bent u waarschijnlijk nog langer bezig met het inchecken en dergelijke dan met de reis zelf.

Shuttle vs Ferry

De shuttle door de Kanaaltunnel is misschien wel snel, maar in een tunnelbuis onder de zee is niets te zien. Kortom de reis per vliegtuig of shuttle is in feite een vervelende horde die u moet nemen voordat uw vakantie in Engeland kan beginnen. Hoe anders is het wanneer u besluit om met de ferry naar Engeland te gaan. Als u de haven verlaat voelt u direct dat u de stress van uw dagelijkse werkzaamheden van u af kan laten glijden. U kunt genieten van de kracht van de zee, u ruikt de zilte zeelucht en u hoort de zeemeeuwen krijsen. Een vaart met de ferry is onderdeel  van uw vakantie.

Onderweg is alles perfect geregeld: u wordt niet afgescheept met muf vliegtuigvoedsel of met een lauw kopje koffie waar u ook nog eens veel te veel voor moet betalen, de ferry’s die u naar Engeland vervoeren hebben luxe faciliteiten en horecagelegenheden waar u als passagier gebruik van kunt maken. Op een aantal schepen kunt u shoppen, een film kijken in de bioscoop aan boord of uw geluk beproeven in het casino. Maakt u gebruik van de shuttle of het vliegtuig dan begint uw vakantie wanneer u in Engeland aankomt. Gaat u met de ferry dan begint uw vakantie op het moment dat u aan boord stapt.